vrijdag 21 augustus 2009

reacties

....
Ik heb het bijna uit en met veel plezier gelezen. Ik vind dat je een heel creatieve, originele en humoristische manier van schrijven hebt. Er staan passages in je boek die ik werkelijk fenomenaal vind.
....
Ik heb je boek uit en erg van genoten. Moet zeggen dat ik er meer dan 1 ding in herkende van eigen ervaringen in het buitenland. Probleem is wel dat het reisvirus niet stopt, maar dat zul jij ook wel hebben
....
Zowel Anneke als ik hebben genoten van je boek. Je hebt kans gezien op een bijzondere manier je belevenissen te beschrijven en ons een kijk te gunnen in het alledaagse leven in Centraal Afrika. Nu weten we niet alleen hoe het er daar aan toe gaat, maar gun je de lezer ook blik op Swellengrebel zelf. De zin uit het boek "Je kunt er zo de hangar in rijden" deed me glimlachen. Niet veranderd, dacht ik. Al met al amusant en vooral leerzaam.
....
Er circuleren reeds enkele exemplaren van je boek binnen het kasteel. Ikzelf ben op bladzijde 88. Ik wil je van harte feliciteren met dit boek, het is reuze interessant. Wij smullen ervan
....
Wat een geweldig dagboek en spontaan verhaal over de vliegerij en de bijzondere mensen in Centraal Afrika.En vooral omdat het van die ontoegankelijke gebieden in Afrika zijn.Ik kreeg het boek van mijn zoon Pépé die in Uitgeest een garage runt.Ook hoe je je begeeft tussen al die paters en zusters en bisschoppen van de katholieke missie.Geweldig en waar je ergens schrijft dat je zelf protestants bent.
Dank voor dit prachtige boek.
....
Beste Hans, met veel plezier je boek gelezen over de RCA. We zijn er geweest in 1992 en in 2006 als je leest is het net of je weer daar rond loopt. Prettige feestdagen en een goed 2009. van ons beiden Huub en Annie Smeets-ten Brink
....
Hoop dat je mooie kerstdagen hebt gehad.
Je boek heb ik in 2 dagen uitgelezen, fantastisch leuk beschreven wat je
allemaal hebt meegemaakt daar in de CAR.
Het mooiste vond ik nog de herkenning in uitspraken van Asterix en van
Kooten en de Bie.
Mijn kids hebben de hele reeks Asterix gekregen en ook aan Koot en Bie wordt
regelmatig gerefereerd. Lachen !
Alleen begrijpbaar voor de 'insiders 'die hun klassiekers kennen.
Mijn vriendin gaat nu de Missie lezen, zij was overal in Afrika en helemaal
gek van dat land. We denken weleens; als er een aanbod komt, dan gaan we
erheen. Maar ja, teveel zaken hier die nog aandacht behoeven.
Ik wens je een fantastisch 2009 en blijf bij je standpunt:

NOOIT BETALEN !!
....
Vandaag viel hij door de brievenbus en ik moet zeggen: Ik begon erin te lezen en kon bijna niet meer stoppen. Zó leuk is het om het (opnieuw) te lezen!
Heel bijzonder, zowel de manier waarop je alles ziet en beleeft èn de manier waarop je het verwoordt!
Je neemt de lezer echt mee in je belevenissen.
Het klinkt een beetje theatraal , maar ik zeg het toch maar: dankjewel voor het laten meebeleven en-genieten!
....
Proficiat. Ik heb het met veel plezier gelezen en herken het van a-tot z. Ook anderen die de R.C.A. een beetje kennen van een familiebezoek b.v. genieten ervan.
....
Ik heb het met zeer veel plezier gelezen! Ik heb het als treinboek geheel tijdens treinreizen gelezen, dus vandaar dat ik het nog maar onlangs uit heb gekregen. ikw as al van plan om je een compliment te maken, dus bij deze. Het geeft echt een nieuw beeld van Afrika, bij mij althans. Ik lees er weinig over, en dit maakt alles zo veel genuanceerder dan wat je op tv erover ziet. Dat er uitgebreid gekookt wordt door de missiezusters, hoe belangrijk de missie nog altijd is, en de spannende en hilarische problemen (achteraf natuurlijk) zoals bomen op de landingsbaan, bougies die er de brui aaan geven tijdens de vlucht of een reutelende leeuw onder je raam; ik heb me kostelijk ermee vermaakt, in het besef dat ik nu zeker met geen stok meer naar Afrika ben te krijgen.
....
Overigens: ik heb deze week je boek uitgelezen, na enkele weken 's avonds
laat een paar hoofdstukken te hebben gesavoureerd. Ik ben onder de indruk!
Vooral omdat het boek niet zozeer over manifold pressures en toerentallen
gaat, maar de menselijke kant van het vliegen en verkeren in Afrika belicht.
Elke keer als ik een stukje las zat ik weer even " 's Zaterdagsavonds in
Terlet naar je te luisteren, in de Thermiekbel", want daar wist je die sfeer
van menselijkheid en improviseren al zo mooi op te roepen. Heel bijzonder!
....
Ik heb je boek inmiddels gelezen - in één keer uit, en met veel plezier. Goed dat je dit ondernomen hebt en fijn dat je daar ook over geschreven hebt. Veel was uiteraard nieuw voor me, maar een aantal zaken waren toch ook vertrouwd. Ik roep al jaren: als je zinnig ontwikkelingswerk wilt doen (of dat wilt steunen met je geld), gebruik dan de kerkelijke kanalen daarvoor ... of je nu verder aan God doet of niet. Want die hulp komt tenminste, met alle plussen en minnen die daar natuurlijk ook aan zitten, terecht. Je boek is daar een krachtige bevestiging van. En je hoge waardering voor de katholieke missiewereld deel ik.
....
Ik vond het juist leuk iets van je te horen en heb genoten van je leuke schrijfstijl in je boek.
....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten